SCHOLINGEN

Persoonlijke ontwikkeling duurt een leven lang!

Wil je investeren in de kennis, groei en ontwikkeling van jezelf, je collega’s en/of kinderen, dan is het belangrijk dat je blijft ontwikkelen. Zo blijf je wendbaar, productief en duurzaam inzetbaar.

Ons motto?

Je kunt pas kinderen begeleiden, opvoeden en hun iets leren als je de stenen van je eigen pad hebt opgeraapt. Anders zullen de kinderen erover struikelen. Niet alleen de kinderen plukken daar vruchten van, ook jij als persoon!

Bij KIKI Kennisinstituut willen we het allerbeste voor de kinderen en het allerbeste voor de pedagogisch professionals. Persoonlijke ontwikkeling duurt immers een leven lang en kinderen dragen de ontwikkelingskansen al in zich. Wij dagen alle pedagogisch professionals uit om al die bloemen in de knop een (speel)veld te bieden met vruchtbare grond, waarop duizend bloemen in volle pracht kunnen gaan bloeien.

Bekijk hieronder de scholingen die aansluiten bij de methodieken van KIKI.

Laat kinderen bloeien door zelf te groeien!

Schermafbeelding 2023-03-09 om 22.15.22

Pedagogisch Verrijken In-Zicht – VE basisscholing

12 bijeenkomsten 2,5 uur of 6 bijeenkomsten 5 uur

In deze VE-basisscholing krijg je kennis en vaardigheden om op een VE-locatie te werken. De training bestaat uit twaalf bijeenkomsten. Met het certificaat Basis VE kun je vervolgens zelfstandig op een VE-locatie aan de slag.

Schermafbeelding 2023-03-09 om 22.21.18

Ontwikkelingstimulering voor elk kind! – VE gastouders

6 bijeenkomsten  2,5 uur of 3 bijeenkomsten 5 uur

We adviseren gastouders voordat  je met het programma gaat werken de bijbehorende scholing ‘KIKI, ontwikkelingsstimulering voor elk kind!’ te volgen. Je leert tijdens deze scholing om naar je eigen rol in de interactie met de kinderen te kijken

6

Pedagogisch Verrijken met KIKI – Studiedag Kinderopvang

1 of 2 bijeenkomsten op maat

Pedagogische- en educatieve kwaliteit van de pedagogisch medewerker is van groot belang om de ontwikkeling van kinderen door middel van spel te stimuleren. Door het volgen van deze scholing leer je de speelleeromgeving te verrijken door het inzetten van de thema’s van KIKI.

Schermafbeelding 2023-03-09 om 22.15.45

Bijscholing VErrijken In-Zicht – VE bijscholing

1 of 2 bijeenkomsten 2,5 uur

Tijdens deze ‘verplichte’ jaarlijkse VE- bijscholing worden de nieuwste kennis en ontwikkelingen inzichtelijk gemaakt. De pedagogisch professional zal na het volgen van deze bijscholing nog beter kijken naar zijn of haar eigen pedagogisch handelen en het aanbod op de kinderen afstemmen. 

Scholingen_01

Gespecialiseerd Verrijken coach

3 bijeenkomsten 7 uur

Deze scholing  is ontwikkeld voor professionals met een leidinggevende functie, bemiddelingsmedewerkers en/of coaches in de kinderopvang of gastouderopvang, VE-groepen en onderwijs. Als VErrijken coach leer je de pedagogisch professionals weer wat spelen is, met als resultaat dat de kinderen betrokken zullen deelnemen en in kunnen stappen op hun individuele niveau.

Scholingen_03

Verrijken scholing op maat

Live op op locatie

​​​Heb je een specifieke wens voor je team met betrekking tot scholing of een training? In overleg creëren wij voor u een scholingspakket samen, die we desgewenst komen verzorgen bij jullie op locatie.Wij hebben een flexibel aanbod waarmee we op maat in jullie behoefte kunnen voorzien.

Opzoek naar meer informatie
over KIKI Kennisinstituut?